Nepodepsané prohlášení poplatníka

• (neregistrovaný)

9. 6. 2009 11:31

Dobrý den, prosím o radu.
    Přijali jsme nového zaměstnance. Dostala jsem od něj 2 potvrzení o příjmech za 1-3/09 (tam je uvedeno, že podepsal prohlášení), za 4/09 (nepodepsal prohlášení). U nás je zaměstnán od 5/09 a prohlášení podepsal. Jde mi o to, jestli mu budu moci příští rok udělat roční zúčtování nebo si bude muset podávat daňové přiznání. Děkuji předem za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2009 11:36

J (neregistrovaný)

Re: Nepodepsané prohlášení poplatníka
      roční zúčtování ano (pokud nebude mít z jiného důvodu povinnost podávat DP), zaměstnavatele má postupně za sebou a protože jste dostala potvrzení o zd.příjmech i od toho zaměstnavatele,kde nebylo podepsáno,tak tam měl pravděpodobně sraženu zálohovou daň

• 9. 6. 2009 12:41

E (neregistrovaný)

pokud neměl podepsané prohlášení, roční daň nemůžete provést, musí na FÚ

• 9. 6. 2009 13:01

janik (neregistrovaný)

Z toho zaměstnání, kde neměl podepsáno má sraženou zálohovou daň. Hledala jsem v zákoně, ale nejsem z toho moc moudrá - v par. 38ch je uvedeno, že RZ provede plátce mzdy tomu, kdo pobíral mzdu od jednoho nebo více plátců mzdy postupně ... a podepsal u nich prohlášení k dani podle par. 38k odst. 4 a 5. Podle tohoto bych řekla, že RZ provádět tedy nebudu. Každopádně pokud si zaměstnanec podá DP, tak to bude určitě v pořádku a zákon nijak neporušíme.

• 9. 6. 2009 13:24

J (neregistrovaný)

ano,omlouvám se , nějak mi uteklo, přestože jsem o tom psala, že u jednoho neměl podepsané prohlášení, tedy musí podat DP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).