Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 6. 2009 19:20
Dobrý den, prosím, kdo vedete restauraci, vinárnu, moc prosím o radu z praxe, jak průkazně vést evidenci tržeb v restauraci, aby to odpovídalo zákonu o DPH (a dani z příjmu).
Udělala jsem si tabulku a nevím, zda to takto stačí.
Tabulka:
Denní položkový přehled tržeb datum:
sloupce v tabulce:
Název prodejní prodáno tržba tržba Kč
zboží cena počet Z DPH 19% DPH 19% celkem
pivo 30Kč ////// =6 180Kč
fanta.....
.......
Jde o to, že toto je skutečný soupis prodaného zboží-celková konzumace v restauraci za den a neodráží to konzumaci "na stůl". Jde mi o to, jestli to takto můte být. V praxi číšníci vedou na stole papírky, kde k ceně píšou čárky-množství konzumovaného ("cech"). A u baru vedou tuto evidenci do této tabulky (do prodáno počet píší v průběhu směny čárky, které se pak spočítají a celkové množství se vynásobí cenou = tržba, která se rozpočítá na Základ a DPH.
Jednotlivé papírky s konzumací u stolu se neschovávají. Není zde ani žádná kasa (počítá se na kalkulačce).
Pokud si někdo přeje účet, doplní se na papírek razítko, podpis,datum,ap.
Do DE potom "zaúčtuji" sumu tržeb s rozpisem Základ a DPH na jeden řádek.
Stačí pro záznamní povinnost k DPH denní tržby jedním zápisem? S tím, že podklady jsou v této tabulce.
Zboží vedu na sklad.kartách.
Píšu to asi kostrbatě, za což se omlouvám. Prosím, lze to takto nebo mi poraďte,jak to děláte Vy. Všem rádcům moc děkuji.