Zamestnani

• (neregistrovaný)

9. 6. 2009 21:46

Dobry den,
    mam dotaz mam zamestnaní na dobu urcitou od 1.8.2007 do konce července to jest 2 roky, ale oni mi nechtějí prodloužit smlouvu. Nabízejí mi jinou práci v tom samém podniku. Dají mi nějakou dobu na zauceni a budu zase ve skusebni dobe.Kolik dni mi dají na zauceni. Dají mi potom na dobu neurčitou smlouvu nebo zase na dobu určitou

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 6. 2009 22:11

Milanx (neregistrovaný)

Re: Zamestnani
      Dobry den. Nevim, jaky dotaz mate. Na nic se neptate. Jen nam popisujete svou situaci. Pokud se chcete na neco zeptat, ukoncete prosim otazku otaznikem.

• 9. 6. 2009 23:34

ive (neregistrovaný)

Pokud přistoupíte na zcela novou smlouvu na novou pozici, je to jako by jste v tom podniku byl úplně poprvé. Zkušební doba max.3měsíce a podmínky smlouvy si dohodnete vy a zaměstnavatel, tj.jaká dlouhá doba na zaučení a zda bude poměr na dobu neurčitou nebo určitou. Na to vám tady nikdo neodpoví.

• 10. 6. 2009 6:50

all (neregistrovaný)

Re: ive -to snad ne ?
      >>>Dobry den,
      >>>mam dotaz mam zamestnaní na dobu urcitou od 1.8.2007
      >>>do konce července to jest 2 roky, ale oni mi nechtějí
      >>>prodloužit smlouvu. Nabízejí mi jinou práci v tom
      >>>samém
      >>>podniku. Dají mi nějakou dobu na zauceni a budu zase
      >>>ve skusebni dobe.Kolik dni mi dají na zauceni. Dají
      >>>mi
      >>>potom na dobu neurčitou smlouvu nebo zase na dobu
      >>>určitou
      >>
      >>Dobry den. Nevim, jaky dotaz mate. Na nic se neptate.
      >>Jen nam popisujete svou situaci. Pokud se chcete na
      >>neco zeptat, ukoncete prosim otazku otaznikem.
      >
      >Pokud přistoupíte na zcela novou smlouvu na novou
      >pozici, je to jako by jste v tom podniku byl úplně poprvé.
      >Zkušební doba max.3měsíce a podmínky smlouvy si
      >dohodnete vy a zaměstnavatel, tj.jaká dlouhá doba na zaučení
      >a zda bude poměr na dobu neurčitou nebo určitou. Na to
      >vám tady nikdo neodpoví.

• 9. 6. 2009 23:39

Jiřka1 (neregistrovaný)

Práce na zástup (např. za ženu na rodičovské dovolené) nebo sezónní práce nebo práce zvláštní povahy nejsou omezené tou dobou určitou na max. 2 roky - mohou být třeba na 3 roky, jak je třeba. Pokud to není tento případ, pak Vaše doba určitá může být do konce července. Poté už by se pracovní poměr změnil na dobu neurčitou, pokud byste nadále pracoval bez jeho ukončení. Pokud by byl pracovní poměr ukončen a až po půl roce byste tam nastoupil znovu, opět by mohl být na dobu určitou. Kdybyste tam nastoupil dříve než po půl roce, tak se do té dvouleté doby určité započítává i ta doba předchozího zaměstnání, které bylo na dobu určitou. Pokud bude prac. poměr ukončen a uzavřou s Vámi novou smlouvu (dříve než uplyne půl roku), nemohou Vám ji tedy dát na dobu určitou, ale mohou dát zkušební dobu, která je maximálně 3 měsíce. Ve zkušební době může být kdykoli prac. poměr zrušen i bez udání důvodu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).