Termopapír-kopírování

• (neregistrovaný)

10. 6. 2009 6:57

Dobré ráno,tak tohle mne tedy nadchlo :-(
    http://hn.ihned.cz/c1-37398630
    Fotíte všechny doklady na termopapíru,autodopravce má účtenky v podstatě jen na termopapíru a mám pocit,že pokud začnu vše precizně kopírovat,tak se nedoplatí.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 6. 2009 7:05

m. (neregistrovaný)

Re: termopapír-kopírování
      Ano, fotím, hlavně drobnosti z pokladny, časem to vybledne a nemáte doklad. Ale spíš by měli nutit ty, co ty doklady vydávají,aby je tiskli na pořádný papír. Taky mě to štve, kopírka je ve vedlejší místnosti.

• 10. 6. 2009 7:11

ivana08 (neregistrovaný)

nevím komu kdo nahrává do karet, protože kopírování dokladů
      není levná záležitost.

• 10. 6. 2009 9:43

věrča (neregistrovaný)

taky vše kopírujeme a byla jsem svědkem na školení, že jedna firma to nekopírovala, bylo to nečitelné a Fú ji vše vyházel a doměřil daň.

• 10. 6. 2009 10:15

Líba (neregistrovaný)

Jj, taky jsem byla svědkem, ve své vlastní kanceláři. Něco se podařilo na kopírce z vybledlých paragonů vytáhnout, něco vyházeli. Od té doby kopíruji.

• 10. 6. 2009 9:44

Vladimír 2

Zde se jedná o periodicky se opakující problém vyvolaný neschopností úřadů cokoliv řešit (mimo sankcí). Doporučuji
      podívat se i na dřívější nic neřešící diskuze, kdy největší úspěch mají ti co nic o problému nevědí a taky nic neumí vyřešit:
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=246069
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=313683

Ani HN, ani MF ani ombudsman nic nevyřeší a tak si podnikatelé musí zase poradit sami a hlavně za své. Nikdo totiž nezaručí, že když si někdo z berňáku po ránu ... no špatně nasnídá, tak nic
      s vybledlým ternopapírem, kopiemi nebo dokonce s žehličkou nesvedete. Pokud se jedná o malé částky (co to je?) tak to unesete ale u navrhovaných 5000 měíčně se dnes jedná o doměrek 9000 ročně + penále. A tady končí sranda i pro podnikatele.
      To je lepší již dát z té částky 60000 + 1800 CCS a mít faktury s přesnými rozpisy tankování, nebo si nechat opravdu ověřit kopie na radnici po 30,- kč kus což vyjde ročně zhruba stejně. To, že si kopie paragonů naskenuji je sice dobrá věc ale nevím zda bych vůči FU i při použití §31/4, 31//8/c a 31/9 337/1992 uspěli s tím že uvedu přesné údaje které byly na paragonu z termopapíru před vyblednutím.FU by si s prokazováním zřejmě hlavu nelámal.
      Co by na to Éliška ze mlejna, toť otázka že.

• 10. 6. 2009 10:05

akras (neregistrovaný)

Je to prostě hrůza.Budu vše skenovat,všechny své klienty s rizikem seznámím a budu tiše doufat,že v případě kontroly dorazí dobře naladěný pracovník a né škarohlíd.děkuji za reakce a přeji krásný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).