Re: Penále z FÚ
Mám takovou zkušenost, že mi bylo pozazeno napsat na FÚ dopis,ve kterém žádám o prominutí penále z nezaplacené daně z převodu nemovitosti. A díky bohu bylo vyhověno.Ale sepisovala jsem to ihned po zaplacení dlužné částky(daň dělala okolo 20 000,-). Jinak se penále určitě platí.
Re: Penále z FÚ
Pokud jde o dluh do 3000 Kč, neplatí se správní poplatek, jinak na žádost o prominutí se dává kolek 1000 Kč. Penále sleduje osud daně - pokud není promlčeno vymáhání daně, není promlčeno penále. Lhůta promlčení je 6 let, pokud je v tomto období učiněn vůči dlužníkovi krok k vybrání, prodlužuje se o dalších 6 let až na celkových 20 let (30 let při zástavním právu k nemovitosti, nepromlčitelný je nedoplatek v hodnotě exekuovaných a dosud neprodaných movitých věcí).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 6. 2009 15:54
V roce 2006 zaplatil podnikatel DÚ doplatek daně z nemovitosti za rok 2003,2004,2005 . V letošní roce 2.6.09 mu přišel platební výměr na daňové penále za výše uvedené období. Má FÚ nárok na toto penále? Lze podat protest? Děkuji Hana