Re: DPP a přihlášení na FU
DPP musí být sepsána na každý pracovní úkol zvlášť! v souhrnu u jednoho zaměstnavatele do 150 hodin za rok! Z DPP je možno odvádět srážkovou daň, a to do max. 5000,-Kč, nad již zálohovou.
Proto se budete muset registrovat k oběma daním. ( pokud zaměstnanec nemá jinde podepsané prohlášení poplatnika, je možné podepsat u Vás, pak se bude jednat o daň zálohovou, bude mu možno odečíst slevu na polatníka, takže dań platit nebude žádnou) - přesto je nutná registrace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 6. 2009 22:43
Dobrý večer, mám jeden dotaz nebo respektivě potřebovala bych znát Váš názor. Jsem OSVČ neměla jsem nikdy žádné zaměstnance. Od 1.6. mám prvního, ale jen na DPP s tím že budu platit třeba jeden měsíc 2000,- další dva měsíce nic a pak třeba 6000,-Kč. Myslela jsem si že se musím přihlásit k oboum daním z příjmu( závislou činnost i srážkovou daň), ale dnes mi bylo řečeno že jen k dani vybírané srážkou. Jak ale potom udělám roční vyúčtování když budu platit i zálohovou daň? myslím si že na FU mi měli zaregistrovat i ze závislé činnosti. Nebo jak to tedy je. Díky moc za názory.H.