Re: cizí měna -pokladna pohoda
NO to byl překlep 261/663 to vím , ale pohoda mi nechce povolit uložení 563/261 nevím proč? Dělala jsem to taky stejným kurzem k zamezení kurzových rozdílu ,ale bylo mi řečeno že se to nesmí . Pak když příjmám do pokladny tak mám hned k tomu i lístek ze směnárny kde je daný kurz a poplatek. Tak proto tam vznikají rozdíly.A pak mi není ¨jasné když ten kurzový rozdíl zadám jestli to mám dát jenom v korunách nebo přepočet na eur , protože ten program to nabízí.
Tak bohužel proč nechce uložit zaúčt.kurz.ztráty nevím, s tím jsem se nesetkala, samozřejmě když máte doklad ze směnárny tak se řídíte daným kurzem, ale proč tam užíváte 261, to snad je hotovost, nevím tento postup neznám. Kurzový rozdíl se snad uvádí jen v Kč, tam vzniká, ne na cizí měně, tam je hodnota vždy stejná 100 € je stále jen 100€, hodnota se mění v Kč díky kurzu.
261- užívám při pohybu/ výběru / peněz banka -pokladna viz příklad - VÝBĚR kb 261/221 100 eur / kurz dle ČNB 27
pokladna - PŘÍJEM 211/261 100 eur / kurz dle lístku 26
rozdíl v pokladně 563/261 100 kč
poplatek při výměně 568/221 50 kč
tak by to mělo být/snad/ ,ale nejde mi to to tak zapsat v ,,pohodě,,
Víte co mě napadlo udělejte na kurzový rozdíl 563/261 doklad v agendě interní doklady, nesouvisí se stavem pokladny, ale vyrovnává 261, v pokladně máte stále 100€ v hodnotě 2600 Kč, nevím jestli jsem to pochopila, pokud to účtujete v pokladně, tak to nevezme není tam účet 211.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 6. 2009 11:03
Prosím o radu
PU -poklladna v eur - banka eur - pohyb peněz 261100 při výběru
nesouhlasí mi pohyb peněz, vím že rozdíl bych měla doučtovat na pokladnu při výběru rozdíl na 563100/261100 nebo 663100/261100 ale v pohodě mi to píše že to je špatné zaučtování. tak si nevím radu , prosím kdo má zkušenosti a poradí?