Re: Filtrační stanice-nákup v EU - Slove
Jste opravdu pomocníček :-) FAktura je jak v Eur, tak v SK. Peníze byly složeny přes ČSOB, dali si svůj kurs 27,414, dle ČNB byl 26,94. Mám tedy do majetku dát stroj s jakým kursem? A DPH dopočítat k jakému základu-jakého kurzu? Promiňte, jsem nějak zmatená. Ještě zaplatil kč 250,- ČSOB za vložení peněz.
A ještě dotaz. Musí se psát Souhrné hlášení? Díky moc za odpovědi!
Do majetku zařadíte z faktury, EUR přepočítáte na Kč dnem UZP dle Vámi užívaného kursu(denní,měsíční) a DPH dopočítáte v Kč k této částce.
250 Kč dejte na polatek bance za přcíhozí platbu (568).
Souhrnné hlášení neděláte, dělá se pouze u vývozu zboží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 6. 2009 11:30
Dobrý den, potřebuji radu. Fyzická osoba nakoupila na Slovensku stroj. Filtrační stanici. Faktura vystavena bez DPH. Byla zaplacena přes ČSOB, která použila svůj kurs. Mám ho použít? A další otázka. Mám dopočítat DPH a uvést ho v Přiznání k DPH jak na vstupu tak na výstupu? Pokud ano, poradte prosím, kterých řádků se to týká. Děkuji moc. BUdu ráda, když se tu najde nějaký pomocníček. Andy