Daň. zvýhodnění

• (neregistrovaný)

11. 6. 2009 14:57

Dobrý den,
    potřeboval bych vědět jak je to s daňovým zvýhodněním na dítě, které uplatňuji a mám u zaměstnavatele podepsané prohlášení. Syn ted odmaturoval, tudíž je ještě do konce srpna vedený jako "student" ale ted nastoupil do práce na poloviční úvazek se zaručenou hrubou mzdou 7560 Kč. Nemá tudíž ani minimální mzdu, které je při plném úvazku.
    Zajímalo by mě, kdy ztrácím nárok na daňové zvýhodnění na dítě. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2009 16:20

Lenča (neregistrovaný)

Re: Daň. zvýhodnění
      Mám obavu, že tím, že nastoupil do práce, nárok na daňové zvýhodnění ztrácíte. Už jen z logiky věci: syn určitě také podepíše prohlášení a bude si uplatňovat slevu na dani sám.

• 11. 6. 2009 17:00

J (neregistrovaný)

To, jestli podepíše prohlášení poplatníka a uplatní si sám na sebe slevu ,nemá nic společného se slevou,kterou uplatňuje rodič na dítě. Podmínkou toho, aby si mohl rodič dál uplatnit slevu na dítě je to, že dítě do konce posledních práznin nesmí vykonávat po celý kalendářní měsíc výdělečnou činnost, nebo nesmí mít po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci. Toto omezení neplatí v případě, stane-li se dítě studentem vysoké školy v kalendářním roce, v němž ukončilo soustavnou přípravu na povolání na střední škole.

• 11. 6. 2009 17:13

jasná (neregistrovaný)

My v tomto případě přibíráme studenty ne od 1. v měsíci, ale třeba od 5.dne v měsíci, aby nevykonávali činnost po celý měsíc a rodiče si mohli po dobu prázdnin uplatnit na dítě daňové zvýhodnění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).