Způsob splácení škody zaměstnavateli

• (neregistrovaný)

12. 6. 2009 0:32

Pracuji jako řidič a z auta mně odcizili hotovost nepřesahující 4,5 násobek mého platu. Celou částku po mně teď zaměstnavatel požaduje. Nejsem si vědom toho, že bych podepisoval hmotnou odpovědnost. Vzhledem k tomu, že kromě ve smlouvě sjednaného platu dostávám i určitou část "na ruku", hodlá nyní zaměstnavatel tuto část platu nevyplácet až do splacení celé škody. S tím asi nemohu nic dělat ani v případě, že by opravdu dohoda o hmotné odpovědnosti neexistovala, protože to zkrátka není smluvně podložená složka platu.
    Zvažuji podání výpovědi. Jakým způsobem by se řešilo splácení škody v případě, že by existovala dohoda o hmotné odpovědnosti? Záleží na dohodě mezi oběma stranami nebo může zaměstnavatel např. po tři měsíce nevyplatit vůbec žádnou mzdu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2009 7:53

S. (neregistrovaný)

Re: Způsob splácení škody zaměstnavateli
      Dobrý den, řešila jsem v minulém roce podobnou situaci jednomu známého, doporučovala bych se zeptat právníka, protože jednak zaměsntavatel musí být pojištěn a potom musí být auto v uzavřeném areálu pokud Vás někam vyšle atd., je tam několik povinností. Známý nakonec nic neplatil, ale je to boj.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).