Re: Způsob splácení škody zaměstnavateli
Dobrý den, řešila jsem v minulém roce podobnou situaci jednomu známého, doporučovala bych se zeptat právníka, protože jednak zaměsntavatel musí být pojištěn a potom musí být auto v uzavřeném areálu pokud Vás někam vyšle atd., je tam několik povinností. Známý nakonec nic neplatil, ale je to boj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 6. 2009 0:32
Pracuji jako řidič a z auta mně odcizili hotovost nepřesahující 4,5 násobek mého platu. Celou částku po mně teď zaměstnavatel požaduje. Nejsem si vědom toho, že bych podepisoval hmotnou odpovědnost. Vzhledem k tomu, že kromě ve smlouvě sjednaného platu dostávám i určitou část "na ruku", hodlá nyní zaměstnavatel tuto část platu nevyplácet až do splacení celé škody. S tím asi nemohu nic dělat ani v případě, že by opravdu dohoda o hmotné odpovědnosti neexistovala, protože to zkrátka není smluvně podložená složka platu.
Zvažuji podání výpovědi. Jakým způsobem by se řešilo splácení škody v případě, že by existovala dohoda o hmotné odpovědnosti? Záleží na dohodě mezi oběma stranami nebo může zaměstnavatel např. po tři měsíce nevyplatit vůbec žádnou mzdu?