Re: Krácení dovolené
Záleží na tom, jestli do konce roku budete ještě nemocná, mít OČR nebo neplacené volno. Pokud ne, tak zatím to vychází na krácení o 2/12 ročního nároku. Za 100 neodpracovaných dnů (pracovní + svátky v době nemoci) 1/12 a za každých dalších 21 dnů o další 1/12.
za letošní rok zatím nemáte nárok na dovolenou, protože jste byla nemocná
pokud budete po nemoci pracovat dál, budou se nejprve zjišťovat odpracované prac. dny - za každých 21 budete mít nárok na 1/12 celor. nároku, až odpracujete 60 PD, budete mít nárok na celoroční nárok na dovolenou, ale pokrátí se Vám dovolená za nemoc, ošetřovné, neplac. volno apod. - za 100 PD o 1/12 celor. nároku a za každých dalších 21 PD vždy o 1/12 celor. nároku
A mě zajímá jestli se ty dny nemocí, ošetřovného a neplac.volna za kalendářní rok sčítají. Já jsem myslela, že se to počítá zvlášť...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 6. 2009 9:00
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,j sem nemocná od 27.prosince 2008, nemoc bude ukončena k poslednímu červnu 2009, jakým způsobem mi bude pokrácená dovolená. Děkuji Iveta