Zkrácený úvazek

• (neregistrovaný)

12. 6. 2009 11:24

Mám úvazek na 35 hod. týdně a jelikož mi ubyla práce, tak bych se chtěla se šéfem domluvit na snížení na 30 hod. týdně. Doteď jsem pracovala 7 denně, ale myslím že při zkráceném bych si to rozdělila nerovnoměrně nebo na 4 dny a 1 den bych měla volno. Domluvila bych se asi, ať se to napíše jako dodatek do smlouvy, že budu dělat na 6 a jen bych se se šéfem domluvila, že si těch 30 hodin oddělám jak bude potřeba z mé i z jeho strany.

Kdybych měla nasmlouváno nerovnoměrné rozvržení prac. doby, tak nebyl by problém třeba při čerpání dovolené? Nevím, jestli při té nerovnoměrné nejsou nějaké problémy, jak u té dovolené, tak u nemocenského, ošetřovného atd.

Taky mě napadlo udělat si živnosťák, ale nevím co je k tomu potřeba. Praxi mám 4 roky jako mzdová, pak 7 let jsem měla pauzu s dětma a nyní budu mít 4 roky jako účetní, kdy dělám skoro všechny daně, mzdy, takže od každého aspoň základy vím. Když je nějaký problém, tak si to najdu v zákonech či tady.
    Co je prosím potřeba na ten živnosťák?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2009 13:36

J. (neregistrovaný)

Re: zkrácený úvazek
      To co popisujete není nerovnoměrně rozvržená prac.doba.Pokud je každý týden odpracován stejný počet hodin,ačkoliv směny v jednotlivých dnech jsou různě dlouhé,jedná se o rovnoměrně rozvrž.prac.dobu.Rozpis,v kterých dnech budete pracovat je potřeba kvůli nemocenské a dovolené.
      Nárok na dovolenou se Vám úměrně zkrátí./Příklad:nárok při 8hodin.úvazku 4 týdny za rok.Při úvazku 32hod-4dny v týdnu=4týdnyx4 dny=16dní dovolené/.
      Co se týká té živnosti musíte se zeptat na ŽÚ co Vám uznají za vzdělání.J.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).