Re: PPM a ochranná lhůta po výpovědi z P
S výpočtem také nevím,ale vzhledem k tomu, že to je velká organizace a nemoc začala v loňském roce, tak nemocenské dávky platil a počítal zaměstnavatel.Není možné, že by on měl chybně vypočítáno?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 6. 2009 13:49
Popíšu vám moji situaci:
8.září 2008 jsem nastoupila zpět do zaměstnání,protože mému synovi byly 7. září 3 roky. K 1. říjnu 2008 jsem dostala výpověď- 2měsíční výpovědní doba končila 30.11.2008. Během výpovědní doby jsem znovu otěhotněla a od 1.12.2008 do 4.5.2009 jsem byla na pracovní neschopnosti, od 5.5.2009 jsem na mateřské dovolené (nastoupila jsem 6týdnů před termínem porodu). Od 1.12.2008 jsem dostávala nemocenskou hrazenou zaměstnavatelem-částka činila vždy kolem 15.500,- čistého.Když jsem 5.5.2009 nastoupila na MD,přišel mi papír od OSSZ,že mi PPM budou vyplácet oni v denní výši 131,- Kč. Myslela jsem si, že ochranná lhůta mi pokračuje i při vyplácení PPM a že bych měla dostávat po dobu mateřské dovolené dávky PPM ve výši podobné jako byla nemocenská. Nebo se pletu a ochranná lhůta už se na výpočet výše PPM nevztahuje? Zaměstnavatelem je velká organizace s 1000 zaměstnanci.
Moc děkuji za odpověď.