Re: Datova schranka a jeji zalozeni
Platí to, pokud jste PO zapsaná do OR. Neplatí to pro např. neziskovky.
Celá akce je výrazně opožděná, od 1.7. měl být ostrý provoz, ale subjektů je mnoho a státní správa je nepřipravená.
Vedle toho asi pojede samostatný systém finančních úřadů ADIS.
Celý systém doporučuji nepodcenit, zkracují se úložní lhůty na 10 dní a důsledky nepřečtení uložené zprávy mohou být fatální. A zálohovat, po 90 dnech se zprávy mažou.
Hezký den!
Re: Datova schranka a jeji zalozeni
byla jsem na nejakem skoleni, ty hesla muzou prijit i klidne az za 3 mesice, budou toho mit hodne, takze se nedeste, pokud v cervenci nic nedostanete... ;-) tusim ze rikali, ze do listopadu je nejaka prechodna doba, kdo se do te doby neaktivuje, tak pak mu to bude zaktivovano automaticky. ze pry urady s prihlasovanim nebudou spechat.... ;-) maji z toho velke obavy... ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 6. 2009 14:47
Chci se zeptat predpokladam spravne ze v pripade ze jsem pravnicka osoba, tak nemusim zasilat zadnou zadost na vytvoreni datove schranky ale ze mi bude automaticky vytvorena a do 1.7.2009 mi pride postou dopis s prihlasovacim jmenem a heslem ?