Našla som na nete,že niektoré mamičky dostali porodné z dvoch krajín.Nič nezákonné,žiadne porušovanie niečoho.
Tak ma to začalo zaujímať,pretože sama mám doma novorodenca a bola by som hlúpa,keby som nevyužila tuto šancu.
Viem,že nárok na porodné z Čr mám 100%..ako je to so slovenskom..kde mám iba TP stále neviem..
Vraj stačí vyplniť formuláre E401 a E411,žiadosť o porodné a čakať.
Naozaj to takto funguje?poberanie PPM,RP alebo inej soc.dávky možné z dvoch krajín možné nieje,ale toto je výnimka,pretože porodné je sociálna výhoda,nie dávka. Preto sa snažím záhánať o tom info,kým by som sa do toho teda pustila..
12. 6. 2009 20:23
Našla som na nete,že niektoré mamičky dostali porodné z dvoch krajín.Nič nezákonné,žiadne porušovanie niečoho.
Tak ma to začalo zaujímať,pretože sama mám doma novorodenca a bola by som hlúpa,keby som nevyužila tuto šancu.
Viem,že nárok na porodné z Čr mám 100%..ako je to so slovenskom..kde mám iba TP stále neviem..
Vraj stačí vyplniť formuláre E401 a E411,žiadosť o porodné a čakať.
Naozaj to takto funguje?poberanie PPM,RP alebo inej soc.dávky možné z dvoch krajín možné nieje,ale toto je výnimka,pretože porodné je sociálna výhoda,nie dávka.
Preto sa snažím záhánať o tom info,kým by som sa do toho teda pustila..
Ďakujem pekne