Re: Podpůrčí doba
To že by byl nemocný, o to mi ani nejde. Spíš o to, že došlo k přerušení zaměstnání na týden - že nebyl zaměstnán - musí být pojištěn alespoň 190 dnů dozadu - tedy podle nového zákona, starý bohužel neznám.
Re: Podpůrčí doba
>>>>Dobrý den, mám takový problém. Zaměstnanec je nemocen
>>>>od 15. 12. 2008 dosud. V minulém zaměstnání byl
>>>>nemocen 4. 4. - 5. 5. 08, mezi tím je více než 6
>>>>měsíců.
>>>>Jenže: v min. zaměstnání ukončil PP dne 25. 7. 08 a k
>>>>nám
>>>>nastoupil až 1. 8. 08, kde byl ten týden netuším,
>>>>agendu jsem převzala nedávno a s ním nejsem když
>>>>marodí.
>>>>Chtěli po mě vědět, kdy mu končí PD, nahlásila jsem
>>>>že
>>>>14. 12., jenže teď jsem si všimla té proluky v
>>>>červenci 2008...nevíte co s tím? Bylo by to pak
>>>>jinak?
>>>>Moc
>>>>děkuji.
>
>To že by byl nemocný, o to mi ani nejde. Spíš o to, že
>došlo k přerušení zaměstnání na týden - že nebyl
>zaměstnán - musí být pojištěn alespoň 190 dnů dozadu -
>tedy podle nového zákona, starý bohužel neznám.
V podpůrčí době se toho zase tolik nezměnilo. Jak to bylo dřív, najdete v §15 zákona 54/1956 Sb. Potřebujete vědět, zda zaměstnání trvalo 6 měsíců od skončení poslední pracovní neschopnosti - a tedy musíte vědět, zda v mezidobí od 26.7. do dne nástupu u vás nebyl nemocen. To vám buď sdělí on (rozhodně písemně!) nebo se zeptejte na OSSZ, kde mají evidenci neschopenek. Kdyby v té době nemocný byl, musela byste do podpůrčí doby započítat nejen tuto nemoc, ale jít rok zpět od 15.12.2008 a započítat tedy i nemoc 4.4.08 - 5.5.08. Obvykle jsem postupovala v případě nějaké nedoložené doby tak, že jsem ji prozatím (do vyřešení) považovala za prostonanou, aby nedošlo k přeplatku. Zatím nemáte nic zmeškáno (pokud ovšem nebyl nemocný ještě od 15.12.07 do toho 4.4.08), tak zachovejte klid!
:-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2009 13:27
Dobrý den, mám takový problém. Zaměstnanec je nemocen od 15. 12. 2008 dosud. V minulém zaměstnání byl nemocen 4. 4. - 5. 5. 08, mezi tím je více než 6 měsíců. Jenže: v min. zaměstnání ukončil PP dne 25. 7. 08 a k nám nastoupil až 1. 8. 08, kde byl ten týden netuším, agendu jsem převzala nedávno a s ním nejsem když marodí. Chtěli po mě vědět, kdy mu končí PD, nahlásila jsem že 14. 12., jenže teď jsem si všimla té proluky v červenci 2008...nevíte co s tím? Bylo by to pak jinak? Moc děkuji.