Re: Firemní vozidlo
Když auto používá pro podnikání tak musí platit SD a je jedno jestli účtuje, eviduje nebo používá paušál.
Ten kdo uplatňuje výdaje % nemá obchodní majetek.
Jen jsem chtěla vědět, jaká je praxe...Nejsem podvodník a silniční daň budu dál platit. Jen jsem se snažila selským rozumem přijít na výhody uplatnění výdajů %. Byl to 1.rok, kdy jsem je takto uplatnila a že je uplatním jsem na začátku roku netušila. Děkuji moc za rady a je mi jasné, že je mou povinností daň platit. Ale je pravda, že se to dá obejít...
Omlouvám se, jestli jste z mé odpovědi cítila, že z vás dělám podvodníka, to jsem nechtěla. Každý se snažíme optimalizovat a mít co nejmíň zbytečných nákladů. A pokud někdy v budoucnu dojdeme k 38% dani (osobně doufám, že tak pitomý nápad neprojde), tak budeme přemýšlet ještě víc..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2009 23:14
Manžel je OSVČ a v minulém období uplatňoval výdaje procentem z příjmu. Přitom má automobil zahrnutý v majetku firmy a tudíž platí silniční daň. Chci se zeptat,zda je to nutné, pokud uplatňuje výdaje %? Není výhodnější vyřadit automobil z majetku a neplatit silniční daň?Děkuji.