Re: Sleva na dani na studenta-do kdy?
To je špatně. Nárok zaniká nevykonal.li žák v určeném termínu maturitní zkoušku a bylo mu povolena opravná zkouška, nebo její opakování zachovávají se mu práva a povinnosti žáka do 30.6. v němž měl vzdělání řádně ukončit.
Ta první odpověď platí v případě, že v červnu odmaturuje.
Má statut studenta i za červenec a srpen, pokud po celý červenec nebo celý srpen (tzn. vždy od prvního do posledního dne v měsíci) nevykonával výdělečnou činnost (DOPP nevadí) nebo pokud v tomto období nepobíral podporu v nezaměstnanosti nebo rekvalifikační příspěvek.
Toto jsem našla na netu:
Nevykonal-li žák v určeném termínu úspěšně maturitní zkoušku nebo závěrečnou zkoušku a byla mu povolena opravná zkouška, odklad zkoušky či její opakování, je nezaopatřeným dítětem bez ohledu na skutečnost, je-li v té době výdělečně činné, takto:
- v případě střední školy a střední odborné školy do konce
školního roku, v němž měl studium ukončit, tzn. do 31.8.
příslušného roku
- u středního odborného učiliště a u vyšší odborné školy – do
konce druhého kalendářního měsíce následujícího po dni, kdy se
měla závěrečná zkouška (absolutorium) konat
Při skončení studia na střední škole (učilišti), kdy dítě nedokončí výuku ve školním roce (např. vyloučení ze studia, zanechání studia), je dítě nezaopatřeným dítětem pouze do dne ukončení studia
Z toho jsem usoudila,že je do konce prázdnin nezaopatřeným dítětem,ale asi se to vztahuje jenom na přídavky na dítě a ne na úlevu na daních.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2009 9:20
Syn nebyl připuštěn k maturitě(střední průmyslová škola) a v srpnu bude dělat opravnou zkoušku z jednoho předmětu a maturovat bude až v září.Do kdy mám já nárok na slevu na dani v zaměstnání?Moje účetní mi tvrdí,že jen do června.