Re: Pozdní oznámení o nástupu - OSSZ
Také jsem zde nedávno řešila stejnou otázku. Přišlo mi pár odpovědí, že se snad nic strašného neděje. OSSZ má sice právo Vás pokárat, případně udělit sankci. Ale těm co mi odpovídali se to prý zatím nestalo. Takže mě příjemně uklidnili. Stává se totiž, že naše vedení přijme lidi, oni pracují a teprve za 14 dní mi předají smlouvu o PP, prostě pohoda...
Zažádejte si OSSZ o povolení dle §22 zák. 582/1991 Sb. pro podávání přihlášek, odhlášek a to do 8 kal. dne následujícího měsíce a máte vystaráno......
A ještě prosím jeden dotaz. Když byl předtím přihlášený jako zaměstnanec a nyní bude prac. poměr ukončen a bude pracovat jako jednatel na základě mandátní smlouvy... Je možné poslat na OSSZ pouze "oznámení" s "3" (jako změna) a na zdrav. poj. nic? Asi není nutné ukončení PP a znovu nástup na mandat. sml.? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2009 1:11
Zapomněla jsem poslat "oznámení o nástupu" na OSSZ a zdrav. poj. - nástup k 1. 6. 09. Co se stane, když to pošlu nyní? Nebude to do 8 dnů, ale do 17 dnů? Děkuji.