Re: Nepracovní úraz
určitě Vám napsala záznam o neprac. úrazu, kde napsala, že je zaviněno jinou osobou (vyšetřovala policie), tudíž jste hradila do vyšetření případu jen 50% náhrady (za 1. 3 PD nic, dále jen za PD)
musí žalovat ex-manžela a dožadovat se ušlého zisku (jestli jí to vůbec bude stát za to se s ním soudit - ale to musí zvážit sama)
děkuji, to jsem chtěla vědět. Úraz máme sepsaný. Od policie jsem dostala "Úřední záznam" + písemné vyjádření, že ex se dopustil přestupku proti občanskému soužití, alkohol atd. u zaměstnankyně nebyl zjištěn, takže jí doplatím zbytek, zřejmě by se jí opravdu nevyplatilo žádat po něm ušlý zisk, ale každopádně ji budu informovat.
když jste se ptala na vymáhání po exmanželovi, možná by mohl zam-tel po něm vymáhat vyplacenou náhradu mzdy této zam-kyni, protože, kdyby jí nezpůsobil zranění, kvůli kterému dostala neschopenku, tak by chodila do práce a zam-tel nemusel platit náhradu mzdy (nejsem právník, tak nevím, jestli by to šlo a zda by se to vůbec zam-teli vyplatilo se domáhat soudně nějaké částky)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Pracující důchodci často přehlížejí novou slevu. Mohou přijít o peníze
Mýtus o starobním důchodu: Má vysokoškolský titul vliv na výši penze?
Jak uplatnit slevu na pojistném v novém hlášení? Sociálka nabízí návod
Rodinný byznys, který chce „normální“ lidi naučit žít déle a zdravěji
Přijdou vám některé stávající daně bizarní? V minulosti se danily krby, okna i vousy
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
17. 6. 2009 11:34
Zaměstnankyni zbil exmanžel a 12 dnů jsem jí vyplácela náhradu mzdy, pak nastoupila zpět do zaměstnání. Jelkož se jí snížila mzda chtěla by to dorovnat. Ale vůbec nevím kam ji poslat, zda na pojišťovnu (pokud má nějakou svou pojistku) nebo by to měla řešit přes soud a vymáhat od exmanžela nebo kde by měla vůbec začít.