Dodání zboží do jiného členského státu
My si přepravu necháváme dělat od třetí osoby-autodopravce, až na základě nám došlé faktury účtujeme přepravu toho zboží té firmě do Německa, kde si na tu přepravu my jako firma přidáváme 5%. Proto bohužel nadvakrát.Takže i ta doprava bude součástí řádku 20-dodání zboží do jiného členského státu? Děkuji
Re: Dodání zboží do jiného členského stá
Dobrý den a jaké uvádíte ZDP, takové jaké je na faktuře za dopravu?
Obdržela jsem fakturu taky na dopravu od třetí osoby a mám ji přefakturovat na Slovensko - plátci DPH, je na ní uvedeno datum zdan. plnění 31.5.2009, ale vím že zboží bylo předáno až 1.6.2009, nevím jaké mám uvést zdanitelné plnění na fakturu kterou budu přefakturovávat dopravu.
Děkuji
Re: Dodání zboží do jiného členského stá
Já nejsem daňový poradce, ale tento způsob se mi nelíbí. Když si objednáte dopravu, tak si určitě dohodnete cenu za přepravu. Navíc pokud je to stále na stejné místo, tak cenu přibližně znáte. Tak nevím, proč nemůžete udělat jednu fakturu včetně dopravy. Navíc když už děláte tedy druhou fakturu na dopravu, tak tu můžete maximálně přefakturovat ve stejné výši. Nemůžete fakturovat, protože nemáte určitě ŽL na autodopravu. Snad Vám to nikdo nenapadne, ale já bych to tak nedělala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2009 12:24
Dobrý den,
jsme s.r.o. a vedeme podvojné UCE. Zpracováváme kámen, ten jako výrobek dodávame do firmy v Německu. Vystavuji dvě faktury, jednu na samotnej kámen, takže v DPH na ř. 20-dodání zboží do jiného členského státu a druhou fakturu vystavujeme za dopravu toho zboží, do DPH to patří taky k tomu ř.20-dodání zboží anebo je to poskytnutí služby na ř.21 daňového přiznání?
Prosím a děkuji za pomoc..