Dovolena

• (neregistrovaný)

18. 6. 2009 12:45

dobry den, pokud dam vypoved a nestihnu si vybrat vsechny dny dovolene (spise mi to zamestanavetel neumozni) tak mi je musi proplatit to vim, ale spise by me zajimalo na koho se obratit pokud mi je neproplati?dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 6. 2009 15:10

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: dovolena
      Dovolená nebo její část, na kterou Vám vznikl nárok a kterou si do konce prac. poměru nevyberete, se proplácí v poslední mzdě. Pokud nebude proplacena, v první řadě to řešte se zaměstnavatelem (účetní) a teprve pokud byste se dozvěděla, že neproplatí, tak mu pohrozte stížností na inspektorátu práce. Pokud to nepomůže, tak se na ně obraťte.

• 18. 6. 2009 22:39

VH

Inspektorát práce může sice zaměstnavatele sankcionovat za neproplacení náhrady mzdy za nevyčerpanou dovolenou při skončení pracovního poměru, ale nemůže mu uložit povinnost tuto náhradu vyplatit - stížnost na OIP k penězům nevede, je nutné se obrátit na soud s žalobou na plnění.

• 19. 6. 2009 9:04

lalaa (neregistrovaný)

no me by neslo o tech par korun napr. tyden dovolene...ale spis aby si uvedomil ze takhle to proste nejde..staci mi postih pro zamestnavatele..jinak nova ucetni s tim nezmuze nic protoze on to zakaze proplatit...ja byvale ucetni take nemohla proplatit zbytek dovolene kdyz odchazela..jinak samozrejme moc dekuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).