Návrat po RD do práce - 2.těhotenství

• (neregistrovaný)

19. 6. 2009 13:16

Dobry den, 20. srpna budou synovi 3 roky, od zari jde do skolky a zamestnavatel mi jiz poslal dopis s dotazem, zda se budu chtit vratit do prace nebo byt na rodicovske do 4 let veku ditete. Chtela bych se teoreticky vratit do prace, ale na 90% mi zamestnavatel nabidne odstupne, protoze ve firme pro me nebude vhodna pracovni pozice. A me zajima me pripad, kdyz do 20. srpna otehotnim, 21.8. prijdu do prace, ze chci nastoupit, zamestnavatel mi oznami, ze pro me nic nemaji a nabidne tedy odstupne 3+2. Ja mu sdelim, ze jsem tehotna - a ted - vyhodit me nemuzou, protoze jsem tehotna, jake alternativy jsou mozne? ja znam pouze pripad, ze pujdu na rizikove, ale co udela zamestnavatel, pokud na rizikove nepujdu, ale misto pro me mit nebudou? a jeste jeden dotaz - kdybych nebyla v srpnu tehotna a dostala vypoved, je pak jeste nejaka ochranna lhuta, do kdy mohu otehotnet a zamestavatel mi pak bude hradit materskou, i kdyz uz nebudu v HPP? dekuji moc za odpovedi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 6. 2009 13:34

s (neregistrovaný)

Re: Návrat po RD do práce - 2.těhotenstv
      Je to šílené plánovat si těhotenství do 20.8........tomu fakt nerozumím

• 19. 6. 2009 15:28

Klára (neregistrovaný)

Re: Návrat po RD do práce - 2.těhotenstv
      §15, odst. 2 zákona o nem. pojištění : PPM náleží též, jestliže po zániku pojištění došlo k nástupu na PPM v ochranné lhůtě. Ochranná lhůta činí u žen, jejichž pojištění zaniklo v době těhotenství, 180 KD ode dne zániku. Jinými slovy se zde mluví o tom, že do těch 180 dnů byste měla už porodit.

Samozřejmě, kdybyste byla těhotná, vztahoval by se na vás zákaz výpovědi § 53, odst. d.
      Tak hodně štěstí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).