Re: Kontrola DPH z FÚ
Určitě si Vás zapamatují, takže Vás pak budou rádi volat pořád na kontrolu a nyní počítejte s nějakou výtkou, pokutou - záleží na pracovních FU.
A pokud FU vrací větší částku - podívejte se do zákonů - tak musí zkontrolovat doklady - já vždy dávám při DPH i doklady ke kontrole
My jsme poslali dopis, že odpočet vrátit nechcem, ať ho nechají na úhradu dalších povinností. Zas tak velká částka to nebyla (cca 20 tis. Kč). Myslím, že paní majitelka se pro příště zaměří na pečlivou inventuru. Co mám za případné nedostatky v dokladech já, to ještě nevím. Zatím se nám neozvali.
U nás berou na kontrolu když vrací a nebo musíme platit víc
jak 100 000,-Kč
>Určitě si Vás zapamatují, takže Vás pak budou rádi
>volat pořád na kontrolu a nyní počítejte s nějakou
>výtkou, pokutou - záleží na pracovních FU.
***a na tom jste byla kde?? napište prosím číslo paragrafu, který řeší výtky či pokuty. děkuji
>A pokud FU vrací větší částku - podívejte se do zákonů
>- tak musí zkontrolovat doklady - já vždy dávám při
>DPH i doklady ke kontrole
***zkuste se raděj kouknout do zákonů vy:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2009 16:18
Od 1.1. se klientka stala plátcem DPH. Podali jsme přiznání za I.čtvrt., uplatnili jsme si DPH ze zásob na skladě k 1.1. Vznikl nadměrný odpočet. FÚ se okamžitě nahlásil na kontrolu DPH. Odnesli si doklady za I. čtvrtletí, nechali si předložit inventuru a namátkově vybrali 6 položek, u kterých chtějí doložit, že byly nakoupeny v předchozích 12 měsících a byly nakoupeny od plátce.
Dohledali jsme doklady a zjistili jsme:
3 správně
1 položka nakoupená před více než rokem
2 položky nepasuje skladová cena na fakturu (rozdíl v ceně o 20%, skladová je vyšší)
Dotaz:
co nám hrozí?