Sněmovní tisky_Pavle !!!

• (neregistrovaný)

20. 6. 2009 21:04

Dobrý den, ráda bych se ujistila, zda ST 743 je ten známý protikrizový balíček ? Tento ST je tedy schválený ? díky za potvrzení

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 6. 2009 1:20

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: sněmovní tisky_Pavle !!!
      Slovo "protikrizový" bych nepoužil, protože jsem ST 743 četl. :-))

Zkracovat odpisy, když chybí zisky, moc nepomůže. A podporovat prodejnost jedné komodity, na úkor ostatních, to už tu bylo v dobách Státní plánovací komise.

Ale odpovědí na položenou otázku je, že balíček 13 zákonů byl v Senátu jako senátní tisk 91 dne 17.6. schválen, ještě půjde na Hrad a pak možná přímo do Sb.z. (nebo oklikou zpět poslancům).

Hradní pán je rozloben ústupky Irům a tak možná s ohledem na šrotovné projeví svůj názor. :-))

Hezký den!

• 21. 6. 2009 8:07

beta (neregistrovaný)

Vy jste Anděl ... , já se zbožně obrátím se sepjatýma rukama k nebi, vyzvu Anděla a on vyšle Pegase s bleskovou odpovědí :) Děkuji moc. Kdybyste mě viděl, tak se budete smát, hrabu se v ST jako - jak by řekla má kamarádka - bába v koksu ...Hrůza hrůz, novely se tak nějak překrývají - tam je něco, tu je něco a v 743 je zbytek. Mám je, kluky, vypsané pod sebou, ke každému poznámku, s tím jsem srovnaná, ale když si rozkliknu na stránkách parlamentu 743, tak se mi tam nezobrazí, že bylo senátem schváleno, ale
      http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=5&T=743
      že Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku projednal návrh dne 10. 6. 2009 a přijal usnesení č. 1, které bylo rozdáno jako tisk 91/2 (záznam z jednání).
      Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu projednal návrh dne 16. 6. 2009 a přijal usnesení č. 3,
      z čeho zjistím (když nepočítám sedmou velmoc), že ST 743 byl senátem schválen ...? Kde najdu tu kouzelnou větu .... Znázorním si průběh tisků:
      http://www.psp.cz/sqw/tisky.sqw?F=H&PT=U&dx=1&o=5&na=&T=743&ZA=&f_N=on&f_I=on&f_U=on&f_S=on&f_Z=on&f_P=on&f_R=on&f_V=on&f_O=on&ra=20
      ale pořád nevidím to schválení a pokud si rozkliknu tu první část - číslo, znázorní se mi to, co jsem psala nahoře - výbor pro zdravotnictví, výbor pro hospodářství ...., ale stále nikde, bylo senátem schváleno, kde je to schované, pod čím, prosím pěkně, andělíčku můj strážníčku :(

• 21. 6. 2009 12:58

AM (neregistrovaný)

Na www.senát.cz na úvodní straně pod fotkou Přemysla Sobotky jsou dokumenty a tam rozkliknete č. 91. Téměř na konci je uvedeno schválení senátem.

• 21. 6. 2009 19:53

beta (neregistrovaný)

Re: pro AM_sněmovní tisky_Pavle !!!
      Děkuji, AM, já stále hledám na http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw namísto abych přešla na www.senat, díky !

• 21. 6. 2009 13:03

Je potřeba hledat i v horní komoře:

http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/historie?ke_dni=21.06.2009&O=7&action=detail&value=2482

Hezký den!

• 21. 6. 2009 19:57

beta (neregistrovaný)

Re: Pavlovi_sněmovní tisky_Pavle !!!
      , s tím jsem srovnaná, ale když si rozkliknu
      >>na
      >>stránkách parlamentu 743, tak se mi tam nezobrazí, že
      >>bylo senátem schváleno, ale
      >>http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=5&T=743
      >>že Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku
      >>projednal návrh dne 10. 6. 2009 a přijal usnesení č.
      >>1, které
      >>bylo rozdáno jako tisk 91/2 (záznam z jednání).
      >>Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu
      >>projednal návrh dne 16. 6. 2009 a přijal usnesení č.
      >>3,
      >>z čeho zjistím (když nepočítám sedmou velmoc), že ST
      >>743 byl senátem schválen ...? Kde najdu tu kouzelnou
      >>větu .... Znázorním si
      >>>průběh
      >>>tisků:
      >>http://www.psp.cz/sqw/tisky.sqw?F=H&PT=U&dx=1&o=5&na=&T=743&ZA=&f_N=on&f_I=on&f_U=on&f_S=on&f_Z=on&f_P=on&f_R=on&f_V=on&f_O=on&ra=20
      >>ale pořád nevidím to schválení a pokud si rozkliknu
      >>tu
      >>první část - číslo, znázorní se mi to, co jsem psala
      >>nahoře - výbor pro zdravotnictví, výbor pro
      >>hospodářství ...., ale stále nikde, bylo senátem
      >>schváleno, kde
      >>je to schované, pod čím, prosím pěkně, andělíčku můj
      >>strážníčku :(
      >
      >Je potřeba hledat i v horní
      >komoře:
      >
      >http://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/historie?ke_dni=21.06.2009&O=7&action=detail&value=2482
      >
      >Hezký den!

Díky moc, Pavle, vy mě to vážně snad i naučíte. AM mě také navedla, můžete mi poradit jak mám postupovat - já celou dobu hledala na http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw, takže tady se nemám zdržovat a mám hledat rovnou na www.senat.cz ?? Jaký mám tedy zvolit postup, pokud vás to tedy moc nezatěžuje mi poradit, pokud ano, nechte to být ... ale byla bych moc ráda, kdybyste to být nenechal :( Pokud budu chtít vědět, zda zákon byl schválen resp. postup jak se má schvalování, je vhodné hledat na http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw nebo na www.senat ?? děkuji

• 21. 6. 2009 20:00

danaW (neregistrovaný)

oba jste supééér, moc díky, řešila jsem naposledy v pátek.

• 21. 6. 2009 20:33

beta (neregistrovaný)

.... a už vyřešila :)) ?
      já mám napsané všechny (tedy, co potřebuji) ST pod sebou, ke každému poznámky, motám se v tom jak nudle v bandě. On to po mně sice nikdo nechce, ale já bych byla ráda v obraze ..., až si o to řeknou :) Tak snad jsem to nějak dala do kupy. A teď jsem našla docela dobrou zprávu o regulačních poplatcích, dnem vyhlášení - nebudou krom jiných nových platit také důchodci SD a PID a dále dárci krve, pokud prokáží, že darovali v posledních 12 měsících bezplatně krev, krevní složku, kostní dřeň.
      Dále dobrá zpráva pro PID a SD, dostanou tzv. 13. důchod. Když jsem to řekla v rodině, čekali celý důchod, zklamala jsem je, je to "jen" konstantní částka pro SD a PID a pro CID nižší, ale nakonec doma byli i za to rádi. Ale řeknu vám, že to sebere spoustu času - obzvlášť když s tím neustále bojuji ... :) ale už končím a jdu si poťukat s dobrým červeným :))

• 22. 6. 2009 16:53

danaW (neregistrovaný)

beto, no, dočasně, čekám na poslední podpis. Vy asi taky :-))) to víte, hospodští.

• 22. 6. 2009 0:48

Získat relevantní informaci je i v době www poměrně náročné na čas, doba je hektická, varianty se turbulentně vyvíjejí.

Když vynechám vlastní odbornou tvorbu předpisu (interní resortní připomínkové řízení, meziresortní připomínkové řízení, Legislativní rada vlády aj.), kde se lze dozvědět, co se připravuje a případně i nepatrně přispět, tak to není zase až tak složité. Informace ze Sněmovny a Senátu by měly být aktuální, což jak vidno není, a tak nezbývá než číst oboje. Pak už zbývá jen hrad.cz, kde se lze dozvědět, co VK podepsal a sbirka.cz, kde se dopředu uveřejňují názvy předpisů, které budou brzo publikovány.

Protože ve Sb.z. se vydávají úplná znění předpisů jen občas, je vhodné mít nějaký SW, např. ASPI s větší periodocitou, kde se dozvíte úplné znění. A v papíru ÚZ. Nouzově lze použít portal.gov.cz, kde se také aktuální znění předpisů publikují, ale není to redakčně upravováno.

Horší situace je třeba u vyhlášek či nařízení vlády. Na jedno takové nařízení čekám. Podle programu vlády z 19.6. má být projednáno 22.6. a možná do konce týdne bude ve Sb.z., aby platilo od 1.7.

Hezký den!

• 22. 6. 2009 6:42

beta (neregistrovaný)

>>Pokud budu chtít vědět, zda zákon byl schválen
      >>resp. postup jak se má schvalování, je vhodné hledat
      >>na
      >>http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw nebo na www.senat ??
      >>děkuji
      >
      >Získat relevantní informaci je i v době www poměrně
      >náročné na čas, doba je hektická, varianty se
      >turbulentně vyvíjejí.
      >
      >Když vynechám vlastní odbornou tvorbu předpisu
      >(interní resortní připomínkové řízení, meziresortní
      >připomínkové řízení, Legislativní rada vlády aj.), kde se lze
      >dozvědět, co se připravuje a případně i nepatrně
      >přispět, tak to není zase až tak složité. Informace ze
      >Sněmovny a Senátu by měly být aktuální, což jak vidno není,
      >a tak nezbývá než číst oboje. Pak už zbývá jen
      >hrad.cz, kde se lze dozvědět, co VK podepsal a sbirka.cz,
      >kde se dopředu uveřejňují názvy předpisů, které budou
      >brzo publikovány.
      >
      >Protože ve Sb.z. se vydávají úplná znění předpisů jen
      >občas, je vhodné mít nějaký SW, např. ASPI s větší
      >periodocitou, kde se dozvíte úplné znění. A v papíru ÚZ.
      >Nouzově lze použít portal.gov.cz, kde se také aktuální
      >znění předpisů publikují, ale není to redakčně
      >upravováno.
      >
      >Horší situace je třeba u vyhlášek či nařízení vlády.
      >Na jedno takové nařízení čekám. Podle programu vlády z
      >19.6. má být projednáno 22.6. a možná do konce týdne
      >bude ve Sb.z., aby platilo od 1.7.
      >
      >Hezký den!
      >
      Potěš pánbu, ne, není to vůbec složité ... :)) Díky za info, budu tedy zkoumat obě dvě a zařadím do "oblíbených" ještě hrad.cz. Aspi mám, ale tam je až úplné znění a je uveřejněno až tehdy, když je ve Sbírce, ne ..? Asi navrhnu školícím firmám školení na vyhledávání ve sbírkách, sledování nabytí účinnosti zákonů.., ach jo. Moc děkuji, jdu se zase hrabat, ale mám v tom místy už v hlavě hokej, jak vidno, vy ne a to je dobře, tak nám zůstaňte na příjmu a hlavně - choďte taky někdy spát !!! To jsou časy, kdy vy odpovídáte, jen co je pravda. Díky ještě jednou a přeji pěkný den :)
      >

• 23. 6. 2009 17:55

D. (neregistrovaný)

Obraťte se na organizační výbor PSP. Tam mají všechny sněmovní tisky pod palcem

• 23. 6. 2009 22:50

beta (neregistrovaný)

Pokud znám číslo sněmovního tisku, hledám dle čísla, pokud neznám a vím alespoň do jakého zákona přilepili to, co hledám, dám název,pokud neznám ani to, hledám v projednávaných ST. Kde hledat na stránkách PSP - organizační výbor ...? můžete mne navést?

• 24. 6. 2009 2:49

sněmovní tisky
      http://www.psp.cz/sqw/fsnem.sqw?f1=8&f2=6&id=761

Ale domnívám se, že organizační výbor není od toho, aby distribuoval ST.

Hezký den!

• 24. 6. 2009 7:26

beta (neregistrovaný)

Re: sněmovní tisky
      Díky, ale to už je pro mne matoucí, ponechám si "svůj" postup - sněmovna, senát a díky vaší info ještě ten hrad, pěkný den

• 24. 6. 2009 7:35

Zajímavé je také, co se děje před Sněmovnou. To najdete na www.vlada.cz. Jedná se mj. o návrhy sněmovních tisků a stanoviska vlády k poslaneckým návrhům. K tomu, co se děje před vládou na ministerstvech, je už přístup omezený.

Hezký den!

• 24. 6. 2009 8:33

beta (neregistrovaný)

vy mě s těmi informacemi umlátíte :)) připadám si místy jako ŠŠ Štěpán Šafránek- doktor v Básnících kterak přicházejí o iluze, jak sedí u stolu a sestřička mu nosí nařízení, příkazy, zákazy, vyhlášky a on je padá pod tíhou a hroutí se ... :)) jinak děkuji moc !

• 24. 6. 2009 2:46

Jestli je to reakce na moji repliku o vyhláškách a nařízeních vlády, tak tady organizační výbor asi nepomůže. Jednak vyhlášky a NV neobhospodařuje, nejedná se o sněmovní tisky. Jednak asi není od toho, aby poskytoval sněmovní tisky veřejnosti.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).