Ukončení PP ve Zk.D. - nepřijato?

• (neregistrovaný)

22. 6. 2009 7:19

Dobré ráno,

ukončila jsem pracovní poměr ve zkušební době, šéfovi jsem to předložila písemně v pátek, ten mi ale řekl, že mi to nepodepíše a nepustí mě a v pondělí mám přijít do práce, protože nemá žádnou náhradu za mě (recepce s nonstop provozem). Mám pocit, že na to nemá právo, ale bojím se, že by mi dělal problémy s vydáním záp. listu nebo výplaty...
    Do kdy mi zaměstnavatel musí vydat zápočtový list? Bez něj mě přeci nepřihlásí na ÚP...

Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 6. 2009 7:57

ztza (neregistrovaný)

Re: ukončení PP ve Zk.D. - nepřijato?
      On vám to nemusí podepsat, pokud jste opravdu ve zkušební době, je to velice jednoduché, prostě dáte výpověď k určitému dni. Ale měla jste mít radši potvrzeno razítkem na kopii, že jste to ten pátek předala. Pokud vám nedá zápočtový list, bude mít problémy on.

• 22. 6. 2009 8:22

J (neregistrovaný)

Pozor- nedává se výpověď ve zkušební době (dvouměsíční výpovědní doba) ale ruší se pracovní poměr ve zkušební době - to je velký rozdíl. V ZP je ustanovení o tom, že by se měl zaměstnavatel o zrušení dozvědět 3 dny předem. Ovšem nedodržení této lhůty nic nemění na tom, že PP zkončil. Já preferuji dohodu, tedy ne dohodu ve smyslu ZP, ale domluvu se zaměstnavatelem (pokud je to alespoň trošku možné) že budu chtít zrušit PP ve zkušební době a kdy a podle domluvy třeba ukončím o dva dny později, právě proto, aby měl zaměstnavatel nějakou možnost sehnat náhradu.Co se týká vydání potvrzení o zaměstnání, je zaměstnavatel povinen vydat ho při ukončení PP.Otázkou zůstává, jak ho k tomu donutit .Moje zkušenost s inspektoráty je žalostná.Zvláště, když je toto potřeba ihned.

• 22. 6. 2009 9:40

Majka23 (neregistrovaný)

Co se týká vydání potvrzení o
      >zaměstnání, je zaměstnavatel povinen vydat ho při ukončení
      >PP.Otázkou zůstává, jak ho k tomu donutit .Moje
      >zkušenost s inspektoráty je žalostná.Zvláště, když je toto
      >potřeba ihned.

Potvrzením o zaměstnání myslíte záp. list nebo je to ještě něco jiného??

Děkuji.

• 22. 6. 2009 9:46

J (neregistrovaný)

Dříve zápočtový list nyní potvrzení o zaměstnání (je to totéž jenom se to jinak jemnuje).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).