Re: Krácení dovolené
Za tento rok, protože jste odpracoval 65 dní ( 1.4.-30.6.-do odpracovaných dnů se počítá dovolená i svátek) Vám vzniká nárok na poměrnou část dovolené tj. 10 dní + 4 dny staré. ke krácení za nemoc nedochází , protože jste ani loni ani letos nemarodil více jak 100 dní ) počítá se každý rok zvlášť)
Re: Krácení dovolené
Byl jste do 31.3. nemocný, nemáte ještě odpracováno 60 dnů. Takže váš nárok je 1/12 za každých 21 odpracovaných dnů.
60 dnů pravděpodobně do skončení pracovního poměru odpracujete. Budete mít nárok za rok 2009 na 6/12 dovolené, předpokládám, že máte ve firmě 20 dnů, takže dostanete 10 dnů. Z loňského roku vám zbyly 4 dny, takže na 14 dnů budete mít nárok.
Paní účetní jistě přijde na to, jak je to možné, nelamte si s tím hlavu.
I v případě, že byste skutečně měl dovolenou přebranou, nic se neděje, přeplatek by vám zaměstnavatel srazil v poslední výplatě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2009 11:20
Dobrý den marodil jsem od 26.11.2008 do 31.3.2009.Od 1.5. jsem ve 2 mesíční vypovědní lhůtě!!K 1.7.2009 končím pracovní poměr.na výplatních páskách jsem měl postupně 24 dni ovolene z toho 4 dni staré..poté zkráceno na 14..po domluvě s účetni,že mam narok na 14 ní dovolené jseem si do 10.6.2009 vybral 11 dní,na poslední výplatnici jsem měl 2,5dne!tudíž jsem v mínusu cca 4dny neúmyslně!paní učetní mi řekla,že neví jak je to možné!!poradte mi prosím jestli jsem mel narok na tech 14 dni dovolene a co bych mel elat dekuji mockrat!!!