Zuctovana mzda a pozde dodane OCR

• (neregistrovaný)

23. 6. 2009 11:51

Dobry den,
    prosim o radu:
    1) zuctovala a vyplatila jsem mzdu za 5/09 jedne zamestnankyni s tim, ze jsem nevedela, ze cerpala na zacatku kvetna 2 dny OCR a tudiz nebyla 2 dny v praci. Jsme ambasada a dochazka se vede velmi liknave, takze te se nemohu pri zpracovani mezd drzet, OCR mi prinesla az v cervnu. Takze jsem ji za 5/09 vyplatila mzdu tak, jako by pracovala cely mesic. Muzu ji ted o ty 2 dny pokratit mzdu v 6/09? Kam mam OCR dat do mzdoveho listu, do 5/09 nebo 6/09?

2) jak mam resit stav, kdyz dle smernic z centraly (jsme ambasada) musim zuctovat mzdy za dany mesic vzdy k 25., tzn. ze beru cely mesic, ale zuctovavam ho "dopredu" jako cely. Problem nastava, kdyz mi nekdo onemocni treba 22. nebo po 25. a nevi se, jestli ten clovek prijde do konce mesice nebo ne a mzdy uz jsou poslany. Nevim, jestli muzu postupovat tak, ze mzdu vyplatim jen za ty dny, kdy pracoval a zbytek dni nezaplatim, i kdyz se treba 28. vrati zpet (coz jsem ale pri zpracovani nemohla vedet) a vse mu doplatit az v nasledujicim mesici, nebo je to naprosty nesmysl. Ze bych k tomu pristupovala tak, ze jsem sice vedela, ze neni v praci, ale neschopenku mi dodal az po zpracovani mezd.

Bohuzel jsem ke zpracovani mezd prisla trochu jako slepa k houslym a jeste musim resit takoveto speky, kdy nas mesic nesouhlasi s mesicem kalendarnim, nas mesic je vzdy od 26.-25.
    Velmi dekuji za odpovedi. Helena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).