Re: Ukončení rodičovské dovolené
a nebo se můžete domluvit na neplaceném volnu do doby než tu pobočku otevře (tedy pokud o to stojíte)
Re: Ukončení rodičovské dovolené
....anebo vám bude platit náhradu mzdy po dobu, kdy vám nebude přidělovat práci, což je jeho povinnost, když vám nehodlá dát výpověď, tzn. po dobu 6 měsíců ....kdo to ale v praxi zažije, což :) Ovšem to říká zákon, praxe je zcela jiná, pokud o práci stojíte a on o vás a dohodnete se i na neplaceném volnu, to je také řešení, pokud ale nejste osobou,za kterou je plátcem pojistného stát, jste povinna v případě poskytnutého neplaceného volna si platit zdrav.poj. z minim.mzdy, tj. 1.080 Kč, resp. vy budete platit ZP prostřednictvím z-ele, jelikož jste stále zaměstnaná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2009 14:48
Dobrý den,
mám ukončení rodičovské dovolené ke dni 28.6.2009 a mám správně nastoupit do zaměstnání, ale zaměstnavatel mi řekl, že na mém místě má někoho jiného, ale že za půl roku bude otevírat novou pobočku, kde by mě vzal. Jak to mám vyřešit? Pokud pro mě nemá práci hned, tak by mi měl dát výpověď a odstupné, nebo né!