Re: Odměna neuvolněným zastupitelům na D
Nejlepší jsou DPP, bez odvodů a do 150 hodin by jste se mohli vejít.Jestli ne tak SP se sráží ze skutečné výše odměny a co se týká ZP, tak jistě máte od zaměstnavatelů neuvolněných zastupitelů potvrzení, že je jim v zaměstnání sráženo ZP alespoň z minimální mzdy, tak že ZP bude také sráženo ze skutečné výše.
Měsíční odměna zastupitele je stanovena ve stejné výši každý měsíc, je to funkční odměna a odvádí se z ní pouze ZP.Pokud zastupitel nepředloží potvrzení např. zaměstnavatele, jak píšu výš, nebo není pojištěncem státu, tak se sráží ZP minimálně v minimální výši, a tato odměna se daní stejně jako jiné zdanitelné příjmy podle toho jestli je a nebo není podepsané rphlášení poplatníka.Potom ovšem mohou zastupitelé, stejně jako další oosoby , konat jiné práce pro obec a obecní úřad s nimi může uzavírat pracovněprávní vztahy, PP,DPČ nebo DPP.Tak o co jde ve vašem případě?
Aháá, takže teď jste mi do toho vnesl(a) světlo. Zřejmě se jedná o tu funkční odměnu. Mě zmátlo to zadání v účetním programu.. Rozumím - li tomu dobře, může zároveň s tou funkční odměnou běžet dál i již uzavřená DPP. A v tomto případě se musí na ČSSZ nahlašovat příhláška k nem. poj a i oznámení o nástupu do zaměstnání jako u klasického pracovního poměru ? Ježíš, já Vám moc děkuji, že se mnou ztrácíte čas :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2009 18:09
Dobrý den, je možné aby neuvolnění zastupitelé pracovali na základě DPČ a jak je to potom s odvody soc. poj. ? Nemůžu to nikde najít, ale měli by mít odvody jen zdrav. poj. Nevíte prosím kde něco k tomu najdu ? Děkuji moc za pomoc.