Sleva na soc.poj.shrnutí

• (neregistrovaný)

24. 6. 2009 10:48

Děkuji za rady, přečetla jsem si sněmovní tisk 769 a pro ty co v tom mají stále zmatek jako já se pokusim napsat základní body, prosim ty informovanějsí o odsouhlasení:
    sleva by měla platit od 1.8.09, za tento měsíc ji prvně uplatnim a to za zaměstnance- v PP,DPČ k 31.8.09
    -PP,DPČ musí být uzavřen na dobu delší než tři měsíce
    -za-ec musí být zaměstnán po celý kalendářní měsíc ( tedy minimálně od 1.8.09)
    -nesmí být ve výpovědi nebo dohoda o ukončení PP ( za ten měsíc ne)
    -ne za zaměstnání MR a ne za ty co jsou jen důchodově pojištěni(jednatel)
    slevu vypočtu u každého zamě-ce jako rozdíl 27 100 - VZ z toho 3,3%, tyto vypočtené 3,3% nesmí být vyšší než 25% VZ
    vypočtená sleva se zaokrouhlí na celé koruny směrem nahoru a soušet slev rovněž na celé koruny směrem nahoru (tady návrhu nerozumim jak to myslí, jestli nejprve zaokrouhim jednotlivě nebo nejprve sečtu a pak zaokrouhlim)
    vypočtenou slevu odečtu od odvodu na soc.poj. - bude i nový tiskopis
    mimořádná sleva- od 1.1. do 31.7.09 spočítám u každého zaměstnance za každý měsíc, platí podmínky viz výše ( čili jen ti zaměstnanci, kteří jsou k 31.8.09 zaměstnání atd.) slevu odečtu z odvodu pojistného za srpen.
    Snad je to srzumitelné , toto jsem takto vyčetla a pochopila, prosim o případnou opravu a doplnění, aby to bylo všem už jasné
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).