Re: §48 a 48a zákon o DPH
Pokud chce zákazník cenu prací s 9% musí sám dodat podklady,abyste mohla postupovat podle výše uvedených §.K tomu stačí výpis z KN,stavební povolení. s 9% sazbou nová výstvba RD do 350m2,bytový dům,kde není žádná bj. nad 120m2 u oprav se do konce roku 2010 sleduje nadpoloviční většina pro bydlení .
Pokud nedostanete řádný podklad klidně fakturujte s 19%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2009 21:26
Prosím pomoc! Nějak jsem se utopila v těch paragrafech, můžete mi někdo konkrétně poradit? Předem moc díky! Jsme firma, která občas fakturuje práci na vodovodních nebo kanalizačních přípojkách, předchozí účetní doposud vše materiál i práci vždy fakturovala s 19% DPH. Je to správně nebo musím nějakým způsobem zkoumat, zda se jedná o objekt určený k bydlení (někdy je to chalupa, někdy místo trvalého bydlení), jestli novostavba či oprava dokončené stavby, zda sociální bydlení či ne? V kterých případech je možno uplatnit sníženou sazbu daně a jak mám od zákazníků dokládat o jakou stavbu jde?Někdy mám problém vůbec zjistit, adresu pro fakturaci, natož získat nějaký doklad o druhu stavby..Moc prosím o radu..Díky.