Re: dohoda o pracovní činnosti
a když je částečně v invalidním důchodu, tak to pro něj taky platí? Kdyb ano, tak co se stane, když to nedodržíme a změstnanci to vadit nebude? Díky
Zákon říká, že starobní důchodce, pokud mu nemá být odebrán starobní důchod, může mít dohodu nebo prac. smlouvu uzavřenou pouze na dobu určitou a to maximálně na 1 rok (ale lze pak stále prodlužovat, vždy maximálně o 1 rok). Ostatních důchodců se to netýká, částeční nebo plní ivalidní mohou mít smlouvu na neurčito.
na školení jsem se dozvěděla, že od příštího roku by i star. důchodci mohli mít PP (DoPČ) na dobu neurčitou, takže kdo má na dobu určitou sepsanou se star. důchodci, tak si budou muset dávat pozor, protože pokud jste již 2 roky po sobě prodlužovali, tak už se nebude moci prodlužovat (stal by se z toho PP na dobu neurčitou)
ale to byla jen tak poznámka na okraj, nevím, zda je to již schválené nebo to má být schválené (musíme si na to dát pozor, pokud by to tak opravdu mělo být)
jestli to nebude mít souvislost s tím, že se snad mají vést i ELDP star. důchodcům - že by se jim nějak měl zhodnocovat důchod (ale jak říkám, já jsem se spíš soustředila na informace, které budou mít působnost nyní - tj. náhrada mzdy za nemoc - od 1.7.09 a slevy na poj. od 1.8.09)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2009 10:35
Dobrý den.
Jako s poživatelem starobního důchodu se mnou byla sepsána DPČ na 40 hodin měsíčně/3hodiny denně-to je 13 dní v měsíci./Je takto dohoda v pořádku?
Děkuji za odpověď.