Re: Slevy na pojistném
Všichni, podmínkou je příjem do 27100,--, prac. poměr delší než 3 měsíce, u mimořádné slevy musí prac. poměr trvat k 31.8.
Myslím, že ne, jen se musí dát pozor na to, zda je prac. poměr prodloužen dodatkem - pak se bere jako nepřerušený a slevu lze uplatnit. Jestliže je ale uzavřen nový prac. poměr, bere se od začátku, takže dát pozor na to, aby nebyl uzavřen přesně na 3 měsíce. A ještě mě napadá, že musí trvat celý měsíc, tzn. když skončí 30.8., za srpen slevu uplatnit nejde.
Já osobně v tom mám supr hokej.Mimořádná sleva je za leden až do měsíce v němž byl zákon vyhlášen.Na mimořádnou slevu je nárok u zaměstnance,který je k měsíci nabytí účinnosti ve stavu.Takže podle tohoto bych řekla,že už zaměstnance,který skončil v dubnu žádná sleva není.Je to tak nebo se mýlím?
čtu v návrhu zákona:mimořádná sleva náleží......stanoví se jako součet úhrnu slev na pojistném za jednotlivé kal.měsíce roku 2009......při stanovení těchto slev se berou v úvahu jen ti zamci, jejichž zaměstnání trvá k poslednímu dni kal.měsíce, v němž tento zákon nabyl účinnosti - tj.k 31.8. Takže když mi dnes doručil zaměstnanec výpověď, tudíž končí k 31.8, takže není to tak, že si za toho zaměstnance již nemůžu uplatnit zpětně slevy? Jsem z toho trochu mimo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2009 10:40
Dobrý den,
Kdy můžu poprvé uplatnit slevu na pojistném?
Děkuji za odpověď