Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2009 10:53
Dobrý den, mám takový zapeklitý dotaz - student na DPP si nepodepsal prohlášení (pracoval někde jinde), ale paní, která ho zaváděla do systému, mu omylem zaškrtla poplatníka, takže neplatil žádné daně. Příjem měl do 5 tis. Kč, takže měl mít daněné srážkovou daní. A jeho maminka (velice nepříjemná paní) trvá na tom, že to byla naše chyba a že za každou cenu chce tu daň zaplatit, aby to měli dobře. Přiznám se, že vůbec nevím, jak to vyřešit. Můžete mi někdo poradit, jak se to má udělat, popř. poradit nějak, aby to bylo co nejmíň komplikované? Napadlo mě, že bych udělala opravu zdanění, a oni by tu částku zaplatili naší firmě. Nevím ale, jaký doklad bychom jim vystavili, jestli jen něco napsat ve Wordu o opravě zdanění. Podotýkám, že se jedná o studenta, který už u nás nepracuje a odměnu měl od července 2008 do ledna 2009. Právě ten rok 2008 mě děsí, jak to udělat. Předem moc děkuji zkušené účetní za radu, tuším, že to nebude nic jednoduchého. Nenechá se přesvědčit, aby to nechala být. Anebo jestli nemáte tip, kam by se dalo na finančák zavolat a zeptat se.