Re: Dobropis
Vystavte stejnou "fakturu", jen k položkám dejte znaménko mínus. Doplňte, ke které to je faktuře (VS) a z jakého dne. Je lepší nazvat daňový doklad Dobropisem, jak píšete. Vzhledem k tomu, že budete uvádět dobropis s DPH, nechte si jej potvrdit. Pro Vás bude datum DUZP datum, které na potvrzený dobropis uvede odběratel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2009 14:42
Dobrý den, loni jsem vystavila fakturu, která dodnes není zaplacena. Volala jsem na tu firmu a paní mi řekla, že fakturu vůbec neobdrželi. Vedu daňovou evidenci, DPH jsem odvedla už loni a aby ta firma nemusela předělávat daňové přiznání, řekla mi, abych vystavila dobropis. Jenže jsem se s tím ještě nesetkala a můj program to neumožňuje. Stačí, když vystavím fakturu a strojně tam dopíši DOBROPIS? Do textu napíši: Dobropisujeme Vám fakturu č. ... s mínusovými částkami? Musí být uveden nějaký důvod? A pošlu to odběrateli a ten to musí potvrdit?
Děkuji za rady.