Kurz při výpočtu DPH - dovoz mimo EU

• (neregistrovaný)

25. 6. 2009 16:11

Dobrý den, do výpočtu základu DPH z dovozu se zahrnuje základ pro vyměření cla. Ten zahrnuje kromě ceny zboží i přepravu po hranici EU. Hodnotu přepravy si celnice přepočítá dle svého platného kurzovního lístu. Já musím do základu dále zahrnnout zbytek přepravy. Když mám od české spediční firmy fakturu za přepravu, která je také v zahraniční měně (ale zároveň přepočtená na Kč dle kurzu, který používá tato sped.firma ve svém účetnictví), jakou částku mám zahrnout do základu DPH? Mám cenu za úsek v EU přepočítat kurzem z JSD nebo můžu použít kurz, který na dokladu použila spediční firma? Musím podotknout, že jsme doposud při výpočtu základu DPH používali postup, kdy jsme k hodnotě faktury za zboží přepočetené kurzem JSD přidali hodnotu faktury za přepravu v Kč (dle kurzu spediční firmy). A z toho spočetli 19%. Clo nepřipočítáváme, jelikož neplatíme. Chtěla bych poradit, který postup je správný, jelikož z výše uvedeného vyplývá, že se můžu dopracovat k úplně jiným základům daně. Poradí mi někdo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).