Re: POHODA- zápočt.list není v programu
Tohle byste přece měla znát:
§ 313
(1) Při skončení pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o
zaměstnání a uvést v něm
a) údaje o zaměstnání, zda se jednalo o pracovní poměr nebo dohodu o pracovní činnosti a o době jejich trvání,
b) druh konaných prací,
c) dosaženou kvalifikaci,
d) zda byl pracovněprávní vztah zaměstnavatelem skončen z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem,
e) odpracovanou dobu a další skutečnosti rozhodné pro dosažení nejvýše přípustné expoziční doby,
f) zda ze zaměstnancovy mzdy jsou prováděny srážky, v čí prospěch, jak vysoká je pohledávka, pro kterou mají být srážky dále prováděny, jaká je výše dosud provedených srážek a jaké je pořadí pohledávky,
g) údaje o započitatelné době zaměstnání v I. a II. pracovní kategorii za dobu před 1. lednem 1993 pro účely důchodového pojištění.
Děkuji,
vystavím určitě potvrzení o zaměstnání, ale nebude mít ty samé náležitosti jako ZL do 31. 12. 2008. jako např. dobu trvání pracovní neschopnosti. Právě mě zarazilo, že někteří zde uvádí, že ZL vystavují stále. Možná je to jen slovičkaření!!!!!
Ono se to už v předešlém zákoníku práce jmenovalo potvrzení o zaměstnání, ale nikdo tomu jinak než zápočťák neřekne.
To je stejné, jako když někdo řekne "dékápky" (drobné a krátkodobé předměty = DKP). Taky tomu každý rozumí, i když se to za mého života přejmenovalo asi pětkrát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2009 18:13
Dobrý den,
vždy jsem v Pohodě tiskla zápočtový list z programu bez problémů, ale nyní jsem hledala marně. Když jsem volala na operátora programu, tak mi bylo řečeno, že od 1.1.2009 není povinen ZL zaměstnavatel vydávat a z programu byl vymazán.
Když jsem si četla diskuze zde, tak mnoho lidí uvádí, že ZL vystavují. Jak je to tedy správně a jak to řešíte Vy pohodáři?
Děkuji