Re: pracovní smlouva na dobu určitou
Trošku jiná odpověď - stačí si přečíst zákony - i když prac.smlouva končí a pracovník chodí do práce a je mu přidělována práce,tak se prac. poměr změní na prac.poměšr na dobu neurčitou
odpověď, kterou jsme získali od právníka
10.8. Vám nic říkat nemusí a Vy taky ne. Když 11. nepřijdete, je to v pořádku. Když 11. přijdete a on Vám řekne, že tam nemáte co dělat, je to taky v pořádku. Když 11. přijdete a pracujete (a on o tom ví), změní se Vám PP na dobu neurčitou - viz předchozí odpověď. Mimochodem - vy spolu nemluvíte nebo co?
Děkuji za odpověď. Mluvíme , jen se stále mluví o tom, že se bude propouštět a tak jsem nevěděla jestli není ze zákona např. 2 měsíční lhůta před skončením PP na dobu určitou, kdy by zaměstnavatel řekl, prodloužíme, neprodloužíme. Každopádně děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2009 18:56
Dobrý den, mám dotaz. Zaměstnavatel mě před rokem zaměstnal na dobu určitou do 10.8.2009. Je jeho povinností mi oznámit že se mnou dále nepočítá, pokud se tak rozhodne? Nebo to jeho povinností není a klidně 10.8. mi může sdělit, že následující den nemám chodit do práce? Děkuji předem za odpověď. M.