Hlavní navigace

Hlášení na úřadu práce po rpp

  • (neregistrovaný)

    25. 6. 2009 21:01

    potřebuji poradit, do kolika dní je třeba se přihlásit na úřadu práce po ukončení pracovního poměru 30.6.2009 - kalendářní či pracovní.
    díky Jitka

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 6. 2009 23:13

      beta (neregistrovaný)

      Re: hlášení na úřadu práce po rpp
      podívejte se na portal mpsv - uchazeč o zaměstnání, tuším, že do 3 pracovních dnů,tzn. ukončíte PP např. 31.5., pokud se zaregistrujete do 3 prac.dnů, pak obdržíte podporu od 1.6., pokud se zaregistrujete např. až 15.6., pak dostanete podporu od 15.6.
      Do tří prac.dnů znamená, že vám ji přiznají zpětně od prvního, ale pokud se zaregistrujete déle v onom měsíci, nic se neděje, "jen" vám přiznají podporu až ode dne, kdy jste se zaregistrovala, tzn. již nic zpětně.
      PS Pojistné na SP neplatíte, pojistné na ZP také neplatíte v případě, že se v průběhu měsíce (po ukončení PP) zaregistrujete na ÚP. Pokud byste ale např. ukončila PP 31.5., celý červen nepracovala, neregistrovala se, nebyla osobou, za kterou je plátcem pojistného stál, nepodnikala s tím, že platíte zálohy v min.výši, pak byste byla povinna si za červen zaplatit zdrav.poj. v minim.výši, tj. 1080 Kč. Proto je vhodné se zaregistrovat, pllátcem pojistného na ZP je za vás stát a 1 rok vám "jde" do důchodu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).