Re: Životní pojištění zaměstnance
To je ale ......... řekněme zvláštní otázka. Je-li zaměstnavatel ochoten Vám platit 24 tis. Kč navíc k Vašemu platu (nebo mzdě),
tak je to pro Vás samozřejmě výhodnější než si to platit z čisté mzdy. Výhoda pro zaměstnavatele není žádná - přijde o 24 tis. Kč, ale pokud Vás chce třeba stabilizovat ve firmě, tak se mu to vyplatí z tohoto pohledu.
Já si myslím, že úspora je i pro zaměstnavatele, ze životního pojištění neplatí SP ani ZP. Pokud byste si chtěla ročně platit ŽP 24000, i kdyby vám o tuto částku zaměstnavatel snížil mzdu a platil vám to on, pořád je to výhodnější, protože ani vy neplatíte SP,ZP,daň.
Děkuji za názory.
Samozřejmě to celých 24000 nebude, já jsem to špatně napsala. Nabídl mi, že mi ŽP platit bude a já jen zjišťuji, jestli to pro něho není nevýhodné.
On to přeci sice zaplatí, ale může si to nechat v nákladech. Chtěla jsem právě slyšet názory jiných lidí, jestli se na to dívám ze správného pohledu.
A taky by mě zajímalo, jestli to jde úplně mimo mou mzdu a zaměstnavatel si to účtuje jen ve svém účetnictví na nákladové položky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 6. 2009 9:41
Dobrý den,
Pokud by za mě platil zaměstnavatel životní pojištění, jaké jsou výhody pro něj a pro mě?
Jaký je postup? On uzavře smlouvu, promítá se to do mzdy, nebo si to za-tel vede jen ve svém účetnictví? Předpokládám, že částka ŽP nepřekročí 24.000. Na co je třeba dát pozor?
Je tedy výhodnější platit si to sama, anebo se domluvit se zaměstnavatelem?
Děkuji za rady, pěkný den.