Ukonč. PP ve zkuš.době,dohoda-těhotná

• (neregistrovaný)

26. 6. 2009 14:30

Poraďte mi prosím, ke kterému dni zrušit prac.pom. zam., která otěhot. hned po nást. do zam. a onemocněla. Přinesla ukonč. neschopenku a zároveň žádost o PPM. Dle ZP s ní můžeme rozvázat PP ve zkuš. době, která se jí o nemoc prodloužila, a nebo se rozloučíme na základě dohody, se kterou souhlasí. Prosím o pomoc, nevím, ke kterému dni můžu vystavit dohodu o rozvázání PP, abych neporušila ZP. Je to posledí den nemoci? Dohoda se nemůže krýt se žádostí o PPM? Moc děkuji za odpověď, ještě jsem se s tímto problémem nesetkala.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2009 14:36

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: ukonč. PP ve zkuš.době,dohoda-těhotn
      Ve zkušební době lze prac. poměr zrušit kdykoli, kromě doby prvních 14ti kal. dnů nemoci. Na tom, zda je či není těhotná nezáleží. Dohodou lze rozvázat pracovní poměr kdykoli.

• 26. 6. 2009 14:44

Lucie (neregistrovaný)

Děkuji moc za vaši odpověď. Zaměstnankyně měla vysoce rizikové těhotenství, tak jsme ji nechtěli propouštět, kdyby se vrátila, teď nemocenskou ukončila k 16.6. a žádá o PPM k 17.6. Můžu tedy ukončit PP k dnešnímu dni tj.26.6. Děkuji moc za odpověď.

• 26. 6. 2009 14:54

Jiřka1 (neregistrovaný)

Ano, ona je vlastně stále ve zkušební době, takže jí předejte dopis, že jí ve zkušební době rušíte pracovní poměr dnem tím a tím. Je možná i ta druhá varianta - že spolu sepíšete dohodu, že se zaměstnanec a zaměstnavatel dohodli na ukončení prac. poměru dnem 26.6.09 a ještě dnes to musíte podepsat Vy i ona.

• 26. 6. 2009 15:14

Lucie (neregistrovaný)

Děkuji vám moc za odpověď, myslela jsem si, že když už není nemocná a žádá o PPM, tak s ní rozvázat PP už nelze ani dohodou a ani ve zkuš. lhůtě. Díky moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).