Financování bydlení (převod DR - OV)

• (neregistrovaný)

28. 6. 2009 12:38

Potřeboval bych odbornou radu. Chceme koupit byt, který je zatím v družstevním vlastnictví. Podmínky pro převod do osobního vlastnictví má ono SBD nastaveny takto: žádost o převod v období 1.7. až 30.6. - byt převeden v dubnu dalšího roku. Požádat o převod mohu samozřejmě až po té, co na mne bude převeden členský podíl. Koupě bude realizována někdy v září 2009, tzn. že s žádostí o převod do OV spadnu do období 1.7.2009 až 30.6.2010 a byt bude převeden až v dubnu 2011. Nevím, jak z toho ven. Bylo mi řečeno, že na hypotéku či stavební spoření zajištěné nemovitostí, potřebuji od družstva potvrzení, že převod se uskuteční do 1 roku. SBD mi toto potvrzení zkrátka nedá, i kdyby to bylo do roka (třeba kdybych kupoval byt až v květnu 2010), prý to jednou nestihli a měli z toho problémy. Překlenovací úvěry ze stavebního spoření, které se poskytují na družstevní bydlení, mají vysoké úrokové míry, tj. i vysoké splátky. A navíc všechny stavební spořitelny požadují 2 ručitele, což je v dnešní době téměř nepřekonatelný problém. Prosím o jakoukoli radu, kterým směrem se ubírat dále. Velmi děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).