Re: Těhotná studentka - mateřská
>Do zaměstnání mě jako těhotnou nikdo nevezme. Tak na
>jaké dávky mám jako čerstvá absolventka nárok, zda mi v
>případě rizikového těhot. bude vůbec vyplácena
>nemocenská
* nebude, nejste nemocensky pojištěná, nemáte nárok na nemocenské dávky
>a jak to je s "mateřskou"
* úplně stejně, jako s nemocenskou - nejste nemocensky pojištěná, nemáte nárok
>a rodičovským příspěvkem
* na rodičovský příspěvek je nárok ode dne narození dítěte. Ptž nebudete mít nárok na PPM, tak budete pobírat RP v čtyřleté variantě, tedy do 21 měsíců dítěte 7.600 Kč a dále do čtyř let 3.800 Kč.
>Zajímá mě především, zda se mě týká ochranná lhůta pro
>pobírání PPM od školy, ve které jsem právě
>odmaturovala.( viz. §178 a §184 zák.č.187/2006 Sb.o nemocenském
>pojištění), v případě, že jsem otěhotněla v 04/2009.
* ne, ptž jako studentce vám zaniklo nemocenské pojištění s účinností od 1.1.2009, tudíž ochranná lhůta všem studentkám vyprší tuším zítra - která do té doby nezačne pobírat PPM, má smůlu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2009 16:30
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by mi někdo mohl poradit v řešení mé zapeklité situace. Právě jsem absolvovala závěrečné zkoušky na škole a zjistila jsem, že jsem těhotná (těhotná jsem od 04/2009). Nejspíš budu samoživitelkou, a tak bych potřebovala poradit co dál. Do zaměstnání mě jako těhotnou nikdo nevezme. Tak na jaké dávky mám jako čerstvá absolventka nárok, zda mi v případě rizikového těhot. bude vůbec vyplácena nemocenská a jak to je s "mateřskou" a rodičovským příspěvkem v mém případě. Předem opravdu moc děkuji za odpovědi.
Zajímá mě především, zda se mě týká ochranná lhůta pro pobírání PPM od školy, ve které jsem právě odmaturovala.( viz. §178 a §184 zák.č.187/2006 Sb.o nemocenském pojištění), v případě, že jsem otěhotněla v 04/2009.