Re: Zásoby
Pokud je u vás ve firmě vedena skladová evidence, někdo je za ni odpovědný. Měl by Vám měsíčně dát uzávěrku skladu, kde by byly
přírůstky doložené příjemkami na sklad a úbytky doložené výdejkami.
Kopii příjemky byste měla mít u přijaté faktury. kopii výdejky u vydané faktury. Jak můžete účtovat na 504, když neznáte nákupní cenu?
Musíte důrazně požadovat, aby vedení firmy zajistilo řádnou skladovou evidenci.Píšete, že inventura skladů hraje. Ale jen na špatnou skladovou evidenci, nehraje Vám ale na účetní stavy a to je podstata inventarizace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2009 11:49
Dobrý den, mám malý problém.Kontroluju veškeré nákupy zboží v účetnictví na skladovou evidenci a chybí mi některé nákupy. Toto zboží bylo dále prodáno, takže z hlediska skladů nedošlo k žádnému rozdílu. Mi to samozř. chybí na 504. Otázkou je, zda toto mohu proúčtovat jako 504/389, když mi fakturu třeba nikdy nikdo nedá.
Nemáte někdo zkušenost?? Děkuju za info