Re: RD a druhá MD
hlavně se nyní soustřeďte na tuto, tj. nynější mateřskou dovolenou, takže PPM se bude počítat z rozhodného období 12 kal. měs.
co bude dál, je ve hvězdách
jak v placení, neboť zákony se mění jak na běžícím pásu a nikdo neví, jaká situace bude ve státě po povodních (státní rozpočet...) a jak dopadnou volby (sliby a pak následné jejich plnění, nebo spíš neplnění)
Re: RD a druhá MD
"U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2009 11:58
Budu v blízké době nastupovat na MD. Protože chceme druhé dítě brzo po prvním, požádala bych si o 2-letý rodičák a u zaměstnavatele požádala o RD do 3 let věku (pro jistotu). Kdyby se druhé dítě nepovedlo do 2 let prvního, nebudu už dostávat rodičák, do práce nastupovat nemusím a ZP za mě bude platit stát. Tato doba by měla jít i do vyloučených dob. Je to tak? A když za několik měsíců nastoupím na druhou MD, z čeho se bude počítat mateřská?
Děkuji.
Zkoušela jsem hledat v historii, ale podobný případ jsem tam nenašla.