RD a druhá MD

• (neregistrovaný)

29. 6. 2009 11:58

Budu v blízké době nastupovat na MD. Protože chceme druhé dítě brzo po prvním, požádala bych si o 2-letý rodičák a u zaměstnavatele požádala o RD do 3 let věku (pro jistotu). Kdyby se druhé dítě nepovedlo do 2 let prvního, nebudu už dostávat rodičák, do práce nastupovat nemusím a ZP za mě bude platit stát. Tato doba by měla jít i do vyloučených dob. Je to tak? A když za několik měsíců nastoupím na druhou MD, z čeho se bude počítat mateřská?
    Děkuji.
    Zkoušela jsem hledat v historii, ale podobný případ jsem tam nenašla.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 6. 2009 12:01

xy5

Re: RD a druhá MD
      hlavně se nyní soustřeďte na tuto, tj. nynější mateřskou dovolenou, takže PPM se bude počítat z rozhodného období 12 kal. měs.
      co bude dál, je ve hvězdách
      jak v placení, neboť zákony se mění jak na běžícím pásu a nikdo neví, jaká situace bude ve státě po povodních (státní rozpočet...) a jak dopadnou volby (sliby a pak následné jejich plnění, nebo spíš neplnění)

• 29. 6. 2009 14:09

H. (neregistrovaný)

Na tuhle se až tak zaměřovat nemusím, tam je výpočet vcelku jasný. Chápu, že se zákony můžou změnit, ale zajímá mě situace, pokud by se nezměnily.

• 29. 6. 2009 14:27

Líba (neregistrovaný)

"U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).