PPM - doklad o narození dítěte

• (neregistrovaný)

29. 6. 2009 14:09

Dobrý den,
    k peněžité pomoci v mateřství, která běží zaměstnankyním od roku 2008 (nebo běžela) do roku 2009 se přikládala kopie rodného listu dítěte, jako doklad o narození dítěte (sociálka to při kontrole vyžadovala). Jak Vám nyní dokládají matky na PPM narození dítěte, když PMM vyplácí sociálka? Chcete stále po nich kopii rodného listu?
    Nebo řešíte jinak? Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 6. 2009 14:44

Renata (neregistrovaný)

Re: PPM - doklad o narození dítěte
      Já po nich stále kopii rodného listu požaduji - pak ji předávám na sociálku. Jak jinak byste věděla, že zaměstnankyni skončila RD?

• 29. 6. 2009 15:33

Radka K. (neregistrovaný)

Myslela jsem, že ted když PPM vyplácí sociálka, že bude kopie RL chtít po zaměstnankyních přímo ona. A když bych je chtěla i já, že zaměstnankyně budou říkat, že už kopii sociálce dávali atd...
      Děkuji za ujištění, budu také nadále vyžadovat kopii RL.

• 29. 6. 2009 19:38

Jiřka1 (neregistrovaný)

Ale doklady, které musí předat na sociálku kvůli výplatě mateřských dávek nemají vliv na doklady, které musí předat nebo ukázat Vám. Po mateřské Vás určitě bude žádat o rodičovskou dovolenou, která je maximálně do 3 let dítěte, takže musíte ověřit, který den budou dítěti 3 roky, abyste věděla, kdy nejpozději se bude vracet do práce.

• 29. 6. 2009 19:49

yx (neregistrovaný)

Na to stačí hlášení změn - mám takový tiskopis, na něm vyplní matka příslušné údaje o narození dítěte, já jen podle rodného listu zkontroluji. Nevím, proč byste měla mít založenou kopii rodného listu dítěte, kde je spousta, pro vás naprosto nepotřebných údajů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).