Re: Práce na plný úvazek při studiu
Protože jste studentka, nemusí být dodržen minimální základ ZP, tzn. odvod bude z toho, co vyděláte. Předpokládám však, že asi nebudete dělat za minimální mzdu, takže veškeré odvody budou jak u ostatních zaměstnanců. S daní máte pravdu, lze to tak udělat - nicméně tímto postupem byste se až do podání přiznání ochuzovala o částku 2405,- Kč - sleva na poplatníka a studenta)
Re: Práce na plný úvazek při studiu
Každý odvádí ZP a SP z dosaženého výdělku. Pouze tam, kde je plátcem ZP i stát, nemusí se dodržet minimální vyměřovací základ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2009 18:02
Dobrý den,
jsem studentka VŠ a sháním zaměstnání, chtěla bych pracovat dále i při studiu od října. Můžu pracovat na plný pracovní úvazek? Jak je to s odvody SP a ZP? Když jsem student, tak je za mě odvádí stát, takže jak by se mi při plném úvazku počítala mzda?
Pokud bych nepodepsala prohlášení k dani, tak by mi zaměstnavatel odváděl daň a v březnu bych podala daňové přiznání, kde bych si odečetla slevu na studenta a poplatníka a tím by se mi daň třeba vrátila?
Děkuji za radu