Re: odstupné
S výpočtem jste mi pomáhala (ještě jednou díky), ano je to průměr x úvazek x koeficient. Prohlášení podepsala v novém zaměstnání, kde nastoupila 22.6., tak nevím jestli jí nedají slevu už tam. Pokud bych jí nedávala slevu na dani, tak také můžu DZ zaokrouhlit nahoru? U nás skončila 7.6. 09. Děkuji
Re: odstupné
Ano, zaokrouhlíte na stovku nahoru, protože je to daň zálohová. Srážková lze použít jen do 5000,-. Slevy zpravidla uplatňuje první zaměstnavatel, ale záleží na dohodě. Domluvte se zaměstnankyní, aby skutečně neměla uplatněnou slevu dvakrát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2009 21:14
Zaměstnankyně ukončila PP, byla na nemocenské, neměla tedy žádný příjem.Nyní mám vyplatit odstupné, HM 3x činí 25.176, z toho daň 15 %? Vychází desetinné číslo? Nebo VZ 25.200 a z toho daň? Počítám to poprvné a v diskuzích jsem našla jak vypočítat, neodváděl soc.a zdra. ale s tou daní nevím. Prosím poraďte.