Faktura

• (neregistrovaný)

30. 6. 2009 7:40

dobrý den, jsem živnostník vedu DE. Když vystavuju fakturu za práci a materiál, tak můžu na fakturu napsat jen, že fakturuji za odvedené práce např. 50tis a materiál psát nemusím, ale na sklad jsem ho navedl a pak celý spotřeboval na tu výše zmíněnou zakázku?? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 6. 2009 8:26

axa (neregistrovaný)

Re: faktura
      Faktura může obsahovat jen výše uvedenou částku, ale už pro vaši kontrolu a kontrolu vašeho zákazníka bych k dané faktuře přiložila dodací list s rozepsanými položkami dodaného materiálu.(určitě ji bude zákazník požadovat ,aby měl přehled),na faktuře bych rozdělila minimálně položky za vykonanou práci a poskytnutý materiál.

• 30. 6. 2009 8:47

Katka2 (neregistrovaný)

Na faktuře nic dělit nemusíte. Vy mu žádný materiál neprodáváte, účtujete mu za práci, na kterou jste VY ten materiál spotřeboval.
      Za kolik nakupujete mat. do toho nikomu nic není.

• 30. 6. 2009 9:24

ma (neregistrovaný)

Ve faktuře nerozepisovat. Pokud jste plátce DPH, použijete sazbu příslušnou za službu, i když jste materiál koupil za jinou sazbu. Nefakturujete prodej materiálu. Při sjednávání ceny s odběratelem asi bude chtít vědět kolik je za práci a za materiál.

• 30. 6. 2009 20:31

ven (neregistrovaný)

děkuji za odpověď, já mám vždy cenu domluvenou předem a odběratel ví, že předem dohodnutou cenu už nezměním(a ani to nemám v úmyslu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).